goedkoop

Goedkoop is duurkoop, dat komt ook voor in de uitvaartbranche. Onlangs werd ik gebeld door iemand die ik beroepshalve ken, die veel last had van de uitvaart van haar kind. Er was geen geld voor de (onverwachte) uitvaart en daarom had zij een uitvaartondernemer ingeschakeld die via internet de uitvaart regelt. Het resultaat was zo onbevredigend dat zij mij belde om haar teleurstelling te delen en haar verhaal te doen.
Met de opkomst van goedkope uitvaartverzorging is het misschien goed om hier eens uit te leggen wat het verschil is en wat u al dan niet mag verwachten.
Het begeleiden van nabestaanden bij het vorm en invulling geven van het afscheid en de uitvaart neemt veel tijd in beslag.
Kan veel tijd in beslag nemen.
Er wordt tijd genomen om naar nabestaanden te luisteren, ze te adviseren en te begeleiden. Uitgebreid worden alle te maken beslissingen voorgelegd en besproken; de keuze van de kist, de rouwkaart, rouwvervoer, keuze van begraven of cremeren, het rouwbezoek en de condoleance, de dankkaart achteraf, enz. De invulling van de afscheids-bijeenkomst zelf vergt eveneens tijd, aandacht en voorbereiding van een voorganger of uitvaartleider. Deze uren zijn een belangrijke kostenpost op de uiteindelijke factuur. Daarnaast hangt het totaal af van alle bijkomende kosten.
Om een aantal kosten kan men niet heen; zoals het cremeren of begraven, de kist, het overbrengen van de overledene en de akte van overlijden. Alle andere bijkomende kosten voeren het totaal op.
Internet uitvaartverzorging is een ander soort dienstverlening. Die is niet gericht op een persoonlijke benadering, maar op een zo efficiënt mogelijke lijkbezorging.
U begrijpt, daar zit een groot verschil in. Zowel in prijs als in benadering en beleving. Om teleurstellingen te voorkomen is het wijs om van te voren goed te weten met wat voor soort ondernemer je in zee wil gaan.

Narda Delhaas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *