Drive through afscheid

Drive through afscheid of langsrijdende laatste groet.
Als nabestaanden meer mensen de gelegenheid willen geven om afscheid te nemen van een dierbare overledene, dan het beperkte aantal dat is toegestaan bij de uitvaart, kunnen zij een drive through afscheid organiseren. Bekenden worden op de rouwkaart uitgenodigd om met hun auto of fiets langs de overledene te rijden om zo een laatste groet te brengen.

De afstand tot de langsrijdende auto’s is veilig en voor de nabestaanden is het troostend en bijzonder om te zien wie afscheid van hun dierbare komen nemen en met hen meeleven. Voor de mensen die nog afscheid willen nemen is het belangrijk dat zij die gelegenheid krijgen. Net als bij het bloembericht en de erehaag hebben betrokkenen het gevoel dat ze toch iets kunnen betekenen in deze coronatijd.

Waar organiseer je een drive through afscheid?

Kies voor een locatie waar de auto’s makkelijk langs de kist en de nabestaanden kunnen rijden. Hou hierbij rekening met het verkeer. Afhankelijk van de ruimte kan het bij het woonhuis, het uitvaartcentrum of de begraafplaats, een horecagelegenheid enz.

Tip

Gebruik een partytent zodat de overledene en nabestaanden beschut staan en richt die sfeervol in.

Je kunt het maar één keer goed doen
Een uitvaart is een onderdeel van de rouwverwerking. En je kunt het maar één keer goed doen. Dat maakt...
Lees verder Ervaringen