24 uur bereikbaar

Net terug van vakantie sta ik alweer onder druk van de door mij zelf opgelegde verplichting van dit maandelijkse stukje tekst over mijn vak. Ik wist dat ik krap twee dagen zou hebben om na thuiskomst iets te produceren. Dus nam ik mij voor om daar in Griekenland in alle rust de tijd voor te nemen. Zo werkt dat dus niet. Bij mij niet. Weg is weg. Was ook nodig. Even los van het werk, maar vooral los van het eeuwig bereikbaar zijn. Zeven dagen in de week en alle 24 uur ben ik bereikbaar en eigenlijk ook beschikbaar. Mijn (mobiele) telefoon is mijn trouwe metgezel. De ‘zaken’-telefoon gaat mee naar de slaapkamer en bij het verlaten van het pand wordt die doorgeschakeld naar mijn gsm. En ik bedenk altijd hoe snel ik weer terug kan zijn. Gaan wij samen (privé) weg dan is er altijd de vraag of we met één of met twee auto’s gaan. Eigenlijk gaan we altijd samen, wel zo gezellig. Maar dat vraagt wel inlevingsvermogen van het thuisfront. Ik ben in die zin een ‘onbetrouwbare’ vriendin. Mijn afspraken zijn altijd onder voorbehoud. Zo had ik mijn nichtje ooit beloofd om naar een voetbalwedstrijd van haar te komen kijken. Toen het er uiteindelijk van kwam kreeg ik een melding juist op het moment dat ik het veld op loop. Ik kon linea recta weer op huis aan. En dan moet u weten dat mijn broer met zijn gezin in de Achterhoek woont. Anderhalf uur rijden. Of die keer dat mijn moeder uit Deventer hier met mij wilde komen fietsen; kreeg ik vlak voor vertrek een melding. Aan tafel gezeten bij de familie waar ik was zag ik mijn moeder voorbij fietsen. Die ging wel alleen.
U begrijpt; ik leid een avontuurlijk leven.

Narda Delhaas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *