Amenti-Uitvaartverzorging_Narda-Delhaas

Narda Delhaas

Er wordt mij vaak gevraagd hoe ik er bij ben gekomen om begrafenisondernemer te worden? Als kind heb ik nooit gedacht om later uitvaarten te gaan verzorgen, maar een persoonlijke ervaring die veel indruk op mij heeft gemaakt zorgde voor die keuze.

Zusje

Mijn zusje Damiette kwam in 1998 ziek terug uit Zwitserland. Zij bleek ongeneeslijk ziek te zijn. Samen met mijn moeder heb ik tot het laatst voor haar gezorgd. Toen haar naderende dood onvermijdelijk bleek, zijn wij ons gaan voorbereiden op haar uitvaart. In januari 1999 is zij tot ons groot verdriet overleden. Zij was 25 jaar oud.

Eerbetoon

Ik was trots op haar zoals zij met haar ziekte en haar naderende einde omging. Ik heb daarover gesproken tijdens haar afscheidsviering.
Samen met mijn moeder, mijn broers en twee vrienden hebben wij haar -als een eerbetoon- op onze schouders de kerk uit en naar haar graf gedragen. Het gevoel dat ik daarbij had zal ik nooit vergeten!

Wij hebben haar recht gedaan in de manier waarop wij haar begrafenis geregeld hebben. Zij had zelf wensen, wij als gezin hadden onze wensen en ook vrienden wilden een bijdrage leveren. Het goede gevoel dat wij overhielden aan haar mooie uitvaart is het uitgangspunt in mijn werk: als je goed afscheid neemt dan geeft dat enorm veel voldoening en het helpt bij het verdragen van het verdriet dat je lang voelt en je soms nog overvalt.

Vrouwelijke uitvaartondernemer

Een informatief bezoek ter voorbereiding op haar uitvaart aan een vrouwelijke uitvaartondernemer was zo inspirerend, dat ik op dat moment besefte dat ik dít ook wilde gaan doen. In hetzelfde jaar dat Damiette overleed ben ik begonnen aan de opleiding tot uitvaartondernemer. In juni 2000 heb ik mijn diploma behaald.

Amenti Uitvaartverzorging in Utrecht

In 2001 ontmoette ik de toenmalige eigenares van Amenti Uitvaartverzorging gevestigd in Utrecht. Zij zocht een goede opvolgster en zag die in mij. Een fantastische kans. Na een periode van samenwerken en overdragen was ik op 1 februari 2002 eigenaar van Amenti Uitvaartverzorging!
Sindsdien heb ik, samen met nabestaanden vele begrafenissen en crematies verzorgd.

0348 – 200 005

Dag en nacht bereikbaar

Wie zijn wij
Wij zijn Narda Delhaas en Caroline de Bruijn. Eén van ons is uw vaste contactpersoon.

Zeer betrokken uitvaartondernemer
Rienie Baltussen is een kundige en zeer betrokken uitvaartondernemer. In alles is zij helder en transparant. Vooral haar persoonlijke,...
Lees verder Ervaringen