Marise Verboom

Sinds 1 januari 2022 ben ik de nieuwe eigenaar van Amenti Uitvaartverzorging. Ik krijg vaak de vraag: Waarom heb je voor dit vak gekozen? Ergens wist ik altijd al dat ik iets in de uitvaartbranche wilde gaan doen. Ik wist alleen nog niet zo goed wanneer. Mijn vader had een eigen bedrijf en wilde na zijn pensioen ook heel graag nog iets betekenen in de uitvaartwereld. Helaas heeft hij zijn pensioen nooit gehaald, want hij overleed na kort ziek te zijn geweest.

Prachtig vak

Tijdens zijn uitvaart dacht ik opnieuw: wat een prachtig vak is dit. Iets kunnen beteken voor nabestaanden op een moment dat ze dat zo hard nodig hebben. Ze begeleiden bij het afscheid nemen van een dierbare op een manier die bij ze past, waar ze goed op terugkijken en mee verder kunnen. Maar ja, door het overlijden van mijn vader kwam ik noodgedwongen in zijn bedrijf terecht en moest ik eerst helpen zijn bedrijf overeind te houden.

Iets doen waar je gelukkig van wordt

Bij leven vroeg ik mijn vader weleens; “Heb je mij nodig in de zaak?” Hij antwoorde dan: “Nee hoor, ga alsjeblieft iets doen waar je gelukkig van wordt.” En toch zat ik plotseling bij hem in de zaak. Ik besefte me na een aantal jaren dat ik hier niet gelukkig van werd. En ik wist ook meteen waar ik wel gelukkig van zou worden en weer voldoening van zou krijgen; ik wilde uitvaartbegeleider worden!

De juiste keuze

Ik heb me ingeschreven voor de opleiding Uitvaartbegeleider aan de Après la Vie Academie. Iedere lesdag was een feestje en ik kreeg steeds meer bevestiging van dat ik de juiste keuze had gemaakt. Al vrij snel kwamen Narda en Caroline op mijn pad. Zij waren op zoek naar een opvolgster voor hun bedrijf Amenti Uitvaartverzorging. Na een intensief overnameproces van een jaar was het dan per 1 januari 2022 echt officieel. Ik had mijn diploma op zak en een prachtige uitvaartonderneming overgenomen!

Soms geloof ik het zelf gewoon nog niet….