Caroline de Bruijn

Speciale opvang

Na jaren leidinggevende geweest te zijn bij een speciale opvang voor hele jonge kinderen met een handicap wilde ik graag nog iets anders in mijn werkzame leven doen.
Dat andere is het vak van uitvaartleidster geworden, wat ik sinds 2008 ben.
Mensen zeggen wel eens dat dit toch wel iets heel anders is, dat klopt, maar er is ook een raakvlak.

Rouwproces

In mijn werk bij de speciale opvang had ik te maken met ouders van een kind dat anders was dan zij gehoopt en verwacht hadden. Zij beleefden ook een soort rouwproces. Er was verdriet, ongeloof en pijn om het kind dat allerlei beperkingen had en anders was dan andere kinderen. Het belangrijkste vond ik de zorg rond hun kind zo goed mogelijk te organiseren met veel liefde, zorg en aandacht. Op die manier kregen de ouders tijd, maar vooral ook energie om aan het verwerkingsproces te beginnen en te gaan accepteren dat hun kind is zoals het is. Dat gaf mij voldoening.

Uitvaart met zorg

Dezelfde zorg neem ik mee in mijn huidige werk.
Ik wil samen met de nabestaanden een uitvaart organiseren die voldoet aan de individuele wensen. Een uitvaart met een eigen invulling, waarbij zij het vertrouwen hebben dat het een mooi afscheid wordt. Een afscheid waarin de overledene herkend wordt en die bij de nabestaanden past. Ik wil hen met zorg en aandacht bijstaan in een moeilijke tijd. Zij kunnen het organisatorische gedeelte met een gerust hart aan mij overlaten. Zij krijgen zo tijd en energie om aan het rouwproces te beginnen. Dit vind ik het allerbelangrijkste. Dat geeft mij voldoening.

Uitvaartorganisatie Utrecht

Ik heb veel geleerd bij een grote uitvaartorganisatie in Utrecht, waar ik een aantal jaar gewerkt heb. Toen Narda mij vroeg om zakelijk partner van haar te worden was ik gelijk erg enthousiast. Het past me om nu verantwoordelijk te zijn voor alle facetten binnen een kleine uitvaartonderneming. Vanuit een kleinschalige onderneming kan ik nog meer betrokken zijn bij de families en nabestaanden die ik begeleid bij het afscheid nemen van hun dierbare.