De dag van overlijden en de dagen van het afscheid

Een afscheid betekent loslaten, maar de band zal altijd blijven. De onuitwisbare herinneringen vertalen wij naar een bijzonder en eigentijds afscheid. Stap voor stap nemen we jullie mee in de aspecten die komen kijken bij de uitvaart.

Na overlijden

Na het overlijden is het belangrijk dat de huisarts of andere dienstdoende arts de doodsoorzaak vaststelt. Nadat de arts de juiste papieren heeft ingevuld, komt de begeleiding van de uitvaart in beeld. Vervolgens kun je contact opnemen met Amenti, 24 uur per dag en 7 dagen in de week. Samen bespreken we wanneer de uitvaartbegeleider naar een zelfgekozen locatie komt. Team Amenti komt snel naar jullie toe om de laatste verzorging te regelen, door ons of samen met jullie. We bespreken dan de beslissing rondom opbaring, thuis of eventuele overbrenging naar een afscheidshuis, crematorium of begraafplaats met deze voorzieningen. 

Eerste gesprek

De uitvaartbegeleider van Amenti neemt in het eerste gesprek, na de laatste verzorging en opbaring, in alle rust de uitvaartdetails en beslissingen door. In het gesprek wordt afgestemd wat nu nodig is en wat later kan. Je zult zien dat de dag van de uitvaart veel houvast geeft in het nemen van de beslissingen verdeeld over de dagen daarvoor. Onze onafhankelijkheid zorgt ervoor dat we altijd voor een authentiek afscheid kunnen gaan, samen. Klein en intiem, groots en meeslepend, en alles wat daartussen zit. 

In de daaropvolgende dagen bespreken we wat er per dag mag en moet gebeuren. De contactmomenten zullen met jullie worden afgestemd. Één of twee dagen voor de uitvaart nemen we alle details door en wordt het definitieve draaiboek gemaakt. Zo zijn we als team geheel voorbereid op wat komen gaat. Wij staan er voor jullie, elke dag.

Meer over de werkwijze