Vleuten

Vleuten valt onder gemeente Utrecht, maar het dorp voelt als een eigen gemeenschap met een eigen geschiedenis. Voor het regelen van een uitvaart in Vleuten heeft het dorp genoeg mogelijkheden.

Crematorium Vleuten

Crematorium Domstede

In Vleuten zelf is geen crematorium, maar relatief dichtbij, aan de Proostwetering in Utrecht ligt crematorium Domstede. Dit is een relatief nieuw crematorium (2016). Het is licht en ruim opgezet en beschikt over een grote aula met veel glas, en een huiskamer waar in kleine kring afscheid genomen kan worden. Het crematorium heeft ook een uitvaartcentrum waar de overledene opgebaard kan worden.

Crematorium Daelwijck

Een stukje verder in Utrecht Noord ligt crematorium Daelwijck. Het eerste crematorium in Utrecht, met een grote en een kleine aula en een kleine ruimte om in heel kleine kring afscheid te nemen. Naast het crematorium, op loopafstand, staat een uitvaartcentrum.

Crematorium Noorderveld

Op ongeveer gelijke afstand in Nieuwegein Noord ligt crematorium Noorderveld. Met één aula en ook een huiskamer-achtige ruimte om in kleine kring afscheid te nemen. Crematorium Noorderveld heeft inpandig een uitvaartcentrum met gelegenheid om op te baren en condoleancebezoeken te organiseren.

In de regio vindt u ook de volgende crematoria:

 • Crematorium en Begraafplaats Amersfoort in Leusden
 • Den en Rust in Bilthoven
 • Crematorium Laren in Laren
 • Zeister Bosrust, begraafplaats en crematorium in Zeist
 • Yardenhuis Gouwestraak in Gouda

Elk crematorium heeft zijn eigen sfeer, uitstraling en dienstverlening. U kunt altijd een afspraak maken om van te voren een kijkje te nemen en u voor te laten lichten. U bent altijd vrij in de keuze van een crematorium.

Begraafplaats Vleuten

Er zijn twee begraafplaatsen in Vleuten:

 • de RK parochiebegraafplaats achter de Willibrordkerk aan de Paddenaar
 • de Protestantse Begraafplaats aan de Europaweg.

Dit zijn particuliere begraafplaatsen die eigendom zijn van en beheerd worden door de betreffende kerken. Alleen leden mogen hier begraven worden.
Helaas is er geen algemene begraafplaats in Vleuten. Een algemene begraafplaats is een begraafplaats van de gemeente waar iedereen begraven mag worden, zonder onderscheid te maken in geloof, afkomst of wat dan ook. De dichtst bijzijnde algemene begraafplaats is ’t Spijck in Harmelen. Deze ligt aan de Dorpeldijk en valt onder gemeente Woerden.
Gemeente Utrecht heeft vier algemene begraafplaatsen, maar die liggen allemaal wat verder weg dan ’t Spijck:

 • begraafplaats Daelwijck, Franciscusdreef 7
 • begraafplaats Tolsteeg, Maansteenweg 1
 • begraafplaats Kovelswade, Koningsweg
 • begraafplaats Soestbergen, Gansstraat 167

Opbaren in Vleuten

Opbaren in Vleuten kan in de aula achter de RK Wilhelminakerk, bij de RK Begraafplaats aan de Paddenaar. Dit is een klein gebouw met twee rouwkamers. Het is de oudste locatie om op te baren in Vleuten en iedereen mag hier opgebaard worden. In het gebouwtje zelf is geen ruimte voor condoleancebezoek met een kopje koffie, maar in samenwerking met parochiecentrum Kerkenstein dat ook naast de kerk ligt kan dat prima geregeld worden.

Er kan sinds een aantal jaar ook opgebaard worden in het uitvaartcentrum aan de Kleine Vaart bij het Dorpsplein. Dit heeft een wat huiselijker sfeer en gelegenheid om condoleancebezoek te houden.

Uitvaartlocaties Vleuten

Als uitvaartlocatie is een kerk een heel geschikte locatie. Niet alleen vanwege de praktische inrichting, maar vaak ook door de sfeer van het gebouw. In veel gevallen kun je een kerk afhuren voor een uitvaart zonder lid van die kerk te zijn. Katholieke kerken zijn niet af te huren zonder lid te zijn van de parochie. Er zijn in de regio wel een aantal uitzonderingen te vinden die in particulier bezit zijn. Bijvoorbeeld de kapel op de RK Begraafplaats St. Barbara in Utrecht en kapel Weddesteyn in Woerden.

In Vleuten is de Torenpleinkerk zelfstandig af te huren.

Andere uitvaartlocaties in Vleuten:

 • de kapel van kasteel Haarzuilens
 • het Koetshuis van kasteel Haarzuilens
 • restaurant Zuiver
 • een zaal van een favoriet café of restaurant

Denkt u zelf aan een andere locatie dan horen wij dat graag. Dan bekijken we of die geschikt is en kunnen we naar de mogelijkheden informeren.

0348 – 200 005

Dag en nacht bereikbaar

Wie zijn wij
Wij zijn Narda Delhaas en Caroline de Bruijn. Eén van ons is uw vaste contactpersoon.

Zeer betrokken uitvaartondernemer
Rienie Baltussen is een kundige en zeer betrokken uitvaartondernemer. In alles is zij helder en transparant. Vooral haar persoonlijke,...
Lees verder Ervaringen