Amenti-Uitvaartverzorging-zicht-op-de-Singel-Utrecht.2

Uitvaartverzorging Utrecht

We hebben alle mogelijkheden voor uitvaartverzorging in Utrecht voor u op een rijtje gezet. Het oude en het nieuwe crematorium, de begraafplaatsen, maar ook de mooie kerkgebouwen die Utrecht rijk is voor een sfeervol afscheid.

Crematorium Utrecht

Stad Utrecht heeft twee crematoria. Crematorium Daelwijck in Utrecht Noord is het oudste en in 2016 is er  een nieuw crematorium bijgekomen  in Leidsche Rijn.

Crematorium Daelwijck

Crematorium Daelwijck is het oudste crematorium in Utrecht. Het heeft een grote en een kleine aula en een aparte ruimte waar kort en in heel kleine kring afscheid genomen kan worden. Naast het crematorium, op loopafstand, staat een uitvaartcentrum.

Crematorium Domstede

Aan de Proostwetering in Leidsche Rijn ligt crematorium Domstede. Het is licht en ruim opgezet en beschikt over een grote aula met veel glas, en een huiskamer waar in kleine kring afscheid genomen kan worden. Het crematorium heeft ook een uitvaartcentrum waar de overledene opgebaard kan worden.

Begraafplaats Utrecht

Utrecht heeft vier gemeentelijke begraafplaatsen waar iedereen zonder begraven mag worden. Dit geldt ook voor de RK Begraafplaats St. Barbara aan de Prinsesselaan en de kleine begraafplaats in Oud Zuilen aan de Groeneweg.

De vier algemene begraafplaatsen:

 • Begraafplaats Soesrtbergen, Gansstraat 167
 • Begraafplaats Kovelswade, Koningsweg
 • Begraafplaats Tolsteeg, Maansteenweg 1
 • Begraafplaats Daelwijck, Floridadreef 11

Natuurbegraafplaats Utrecht

Steeds meer mensen vinden het een aantrekkelijk idee hun laatste rustplaats in de natuur te hebben. In Nederland kan dat op een natuurbegraafplaats. In Utrecht zelf is er geen natuurbegraafplaats. De dichtstbijzijnde is Natuurbegraafplaats Den en Rust in Bilthoven, hier heeft begraafplaats Den en Rust samen met Utrechts Landschap een stuk natuurbos geschikt gemaakt voor begrafenissen in de natuur.
Een andere mogelijkheid is in Gouda te vinden op de bestaande begraafplaats aan de Goejanverwelledijk 6, waar Yarden ongeveer een hectare van de begraafplaats heeft ingericht als natuurbegraafplaats. Hier vindt  geen grafaanduiding en en staat de natuur centraal.

Natuurbegraafplaats Heidepol

Wat verder weg bij Arnhem op een kleine 60 km van Utrecht, ligt Natuurbegraafplaats Heidepol. Een prachtige plek aan de rand van Nationaal Park de Hoge Veluwe.

Natuurbegraafplaats Koningsakker

Ook bij Arnhem op ongeveer gelijke afstand ligt Natuurbegraafplaats Koningsakker. Een uniek project in Europa. in de schaduw van hun abdij Koningsoord hebben de zusters Trappistinnen een natuurbegraafplaats ontwikkeld. De voormalige maisakkers veranderen in een prachtig natuurgebied, dat open staat voor iedereen.

Opbaren in Utrecht

Verdeeld over de stad Utrecht zijn er meerdere mogelijkheden om op te baren. Afhankelijk van uw wensen kunt u uw dierbare opbaren in een uitvaartcentrum bij u in de buurt of vlakbij het crematorium. Welke situatie voor u de juiste is bespreken wij in alle rust met u.

Utrecht zuid-west
 • Uitvaartcentrum Barbara, Egginklaan
Utrecht west
 • Uitvaartcentrum en crematorium Domstede, Proostwetering
Utrecht noord
 • Uitvaartcentrum Utrecht, Floridadreef
 • Uitvaartcentrum PCB, Donaudreef
 • Uitvaartcentrum Ouwerkerk, Wezerdreef
Utrecht centrum
 • Uitvaartcentrum Agterberg

Uitvaartlocatie Utrecht

De afscheidsbijeenkomst vindt meestal plaats in een kerk of in de aula van het crematorium. Er kan ook gebruik gemaakt worden van de aula op de begraafplaats, zoals op algemene begraafplaats  Kovelswade of de kapel op de Rooms Katholieke begraafplaats St. Barbara. Steeds vaker willen nabestaanden een andere locatie die meer bij hen past of als persoonlijker of origineler wordt ervaren. In Utrecht kunt u naast de geijkte locaties terecht voor zowel de bijeenkomst als de condoleance, bij:

 • Gasthuis Leeuwenbergh, Servaasbolwerk 1a
 • Restaurant Zuiver, Krommewetering 51
 • Fort aan de Klop, 1e Polderweg 4
 • Parel van Zuilen, Burg. Norbruislaan 17
 • Paushuize, Kromme Nieuwegracht 49

In Utrecht staan veel mooie kerkgebouwen, groot en klein die heel geschikt zijn voor een mooi afscheid.

Denkt u zelf aan een andere locatie in Utrecht of in de omgeving van Utrecht dan horen wij dat graag. Dan bekijken we of die geschikt is en kunnen we naar de mogelijkheden informeren.

0348 – 200 005

Dag en nacht bereikbaar

Wie zijn wij
Wij zijn Marise Verboom en Caroline de Bruijn. Eén van ons is uw vaste contactpersoon.

Zeer betrokken uitvaartondernemer
Rienie Baltussen is een kundige en zeer betrokken uitvaartondernemer. In alles is zij helder en transparant. Vooral haar persoonlijke,...
Lees verder Ervaringen