Uitvaartverzorging Utrecht

We hebben alle mogelijkheden voor uitvaartverzorging in Utrecht voor je op een rijtje gezet. Het oude en het nieuwe crematorium, de begraafplaatsen, maar ook de mooie kerkgebouwen die Utrecht rijk is voor een sfeervol afscheid.

Snel naar: Crematorium Utrecht, Begraafplaats Utrecht, Opbaren in Utrecht

Stad Utrecht heeft twee crematoria. Crematorium Daelwijck in Utrecht Noord is het oudste en in 2016 is er  een nieuw crematorium bijgekomen  in Leidsche Rijn.

Crematorium Daelwijck

Crematorium Daelwijck is het oudste crematorium in Utrecht. Het heeft een grote en een kleine aula en een aparte ruimte waar kort en in heel kleine kring afscheid genomen kan worden. Naast het crematorium, op loopafstand, staat een uitvaartcentrum.

Crematorium Domstede

Aan de Proostwetering in Leidsche Rijn ligt crematorium Domstede. Het is licht en ruim opgezet en beschikt over een grote aula met veel glas, en een huiskamer waar in kleine kring afscheid genomen kan worden. Het crematorium heeft ook een uitvaartcentrum waar de overledene opgebaard kan worden.

Utrecht heeft vier gemeentelijke begraafplaatsen waar iedereen zonder begraven mag worden. Dit geldt ook voor de RK Begraafplaats St. Barbara aan de Prinsesselaan en de kleine begraafplaats in Oud Zuilen aan de Groeneweg.

De vier algemene begraafplaatsen:

  • Begraafplaats Soesrtbergen, Gansstraat 167
  • Begraafplaats Kovelswade, Koningsweg
  • Begraafplaats Tolsteeg, Maansteenweg 1
  • Begraafplaats Daelwijck, Floridadreef 11
 

Natuurbegraafplaats Utrecht

Steeds meer mensen vinden het een aantrekkelijk idee hun laatste rustplaats in de natuur te hebben. In Nederland kan dat op een natuurbegraafplaats. In Utrecht zelf is er geen natuurbegraafplaats. De dichtstbijzijnde is Natuurbegraafplaats Den en Rust in Bilthoven, hier heeft begraafplaats Den en Rust samen met Utrechts Landschap een stuk natuurbos geschikt gemaakt voor begrafenissen in de natuur.
Een andere mogelijkheid is in Gouda te vinden op de bestaande begraafplaats aan de Goejanverwelledijk 6, waar Yarden ongeveer een hectare van de begraafplaats heeft ingericht als natuurbegraafplaats. Hier vindt geen grafaanduiding en en staat de natuur centraal.

Natuurbegraafplaats Heidepol

Wat verder weg bij Arnhem op een kleine 60 km van Utrecht, ligt Natuurbegraafplaats Heidepol. Een prachtige plek aan de rand van Nationaal Park de Hoge Veluwe.

Natuurbegraafplaats Koningsakker

Ook bij Arnhem op ongeveer gelijke afstand ligt Natuurbegraafplaats Koningsakker. Een uniek project in Europa. in de schaduw van hun abdij Koningsoord hebben de zusters Trappistinnen een natuurbegraafplaats ontwikkeld. De voormalige maisakkers veranderen in een prachtig natuurgebied, dat open staat voor iedereen.

Verdeeld over de stad Utrecht zijn er meerdere mogelijkheden om op te baren. Afhankelijk van je wensen kun je jouw dierbare opbaren in een uitvaartcentrum bij jou in de buurt of vlakbij het crematorium. Welke situatie voor jou de juiste is bespreken wij in alle rust.

Utrecht zuid-west

  • Uitvaartcentrum Barbara, Egginklaan

Utrecht west

  • Uitvaartcentrum en crematorium Domstede, Proostwetering
Utrecht noord

  • Uitvaartcentrum Utrecht, Floridadreef
  • Uitvaartcentrum PCB, Donaudreef
  • Uitvaartcentrum Ouwerkerk, Wezerdreef

Utrecht centrum

  • Uitvaartcentrum Agterberg