Uitvaartverzorging Nieuwegein

U heeft in Nieuwegein voldoende keuze om een locatie te vinden waar u in uw eigen sfeer afscheid kunt nemen van uw dierbare. In een van de beide Rooms Katholieke kerken of het voor iedereen toegankelijke crematorium in Nieuwegein Noord. Maar u kunt ook kiezen voor een van de ruimtes van Fort Batterijen voor een persoonlijk afscheid. Een gemeente met veel mogelijkheden.

Crematorium Nieuwegein

Crematorium Noorderveld is het enige crematorium in Nieuwegein. Het crematorium heeft een aula die geschikt is voor grotere gezelschappen, twee aparte ontvangstruimtes voor familie en belangstellenden en twee koffiekamers, die gebruikt worden voor condoleances bij rouwbezoeken en de condoleance na de afscheidsbijeenkomst.

Begraafplaats Nieuwegein

Gemeente Nieuwegein heeft twee algemene begraafplaatsen:

  • begraafplaats Noorderveld, Structuurban 1
  • begraafplaats Kerkveld, Kerkveld 57

Begraafplaats Kerkveld is een rijksmonument waar geen nieuwe graven meer worden uitgegeven. Er vinden nog wel bijzettingen plaats. Op begraafplaats Noorderveld is voldoende ruimte voor nieuwe graven. Hier is ook een Rooms Katholiek gedeelte.

Naast de gemeentelijke begraafplaatsen zijn er in Nieuwegein twee Katholieke begraafplaatsen en een Protestantse begraafplaats. Hier worden alleen leden van de kerk of parochie begraven.

  • RK kerkhof Nicolaaskerk, Utrechtsestraatweg 8a
  • RK kerkhof Barbarakerk, Koninginnenlaan 1
  • NH begraafplaats Vreeswijk, Gildenborchlaan

Opbaren Nieuwegein

Opbaren in Nieuwegein kan bij twee locaties:

  • het uitvaartcentrum van crematorium Noorderveld aan de Structuurbaan 1
  • het uitvaartcentrum aan het Drilleveld 25

Voor parochianen die ook een uitvaartdienst in de RK St. Barbarakerk willen is er gelegenheid om in de kerk op te baren.

Thuis opbaren

U kunt er ook  voor kiezen om uw dierbare thuis op te baren. U bent dan in vertrouwde omgeving en kunt op uw eigen tijd bij hem of haar zijn. Bezoek van familie en vrienden houdt u in eigen hand. Thuis opbaren kan op bed of in een kist. Per situatie beoordelen wij de mogelijkheden. Wij hebben alle benodigde apparatuur om een thuis opbaring te verzorgen en komen dagelijks controleren.

Uitvaartlocatie Nieuwegein

Naast de aula van het crematorium en de kerken is er in Nieuwegein nog een mooie locatie waar u in een bijzondere omgeving afscheid kunt nemen:

  • Fort de Batterijen, Overeindseweg 25

Denkt u zelf aan een andere locatie dan horen wij dat graag. Dan bekijken we of die geschikt is en kunnen we naar de mogelijkheden informeren.

0348 – 200 005

Dag en nacht bereikbaar

Wie zijn wij
Wij zijn Marise Verboom en Caroline de Bruijn. Eén van ons is uw vaste contactpersoon.

Zeer betrokken uitvaartondernemer
Rienie Baltussen is een kundige en zeer betrokken uitvaartondernemer. In alles is zij helder en transparant. Vooral haar persoonlijke,...
Lees verder Ervaringen