Uitvaartverzorging Nieuwegein

Je hebt in Nieuwegein voldoende keuze om een locatie te vinden waar je in eigen sfeer afscheid kunt nemen van jouw dierbare. In een van de beide Rooms Katholieke kerken of het voor iedereen toegankelijke crematorium in Nieuwegein Noord. Maar je kunt ook kiezen voor een van de ruimtes van Fort Batterijen voor een persoonlijk afscheid. Een gemeente met veel mogelijkheden.

Snel naar: Crematorium Nieuwegein, Begraafplaats Nieuwegein, Opbaren in Nieuwegein, Uitvaartlocaties Nieuwegein

Crematorium Noorderveld is het enige crematorium in Nieuwegein. Het crematorium heeft een aula die geschikt is voor grotere gezelschappen, twee aparte ontvangstruimtes voor familie en belangstellenden en twee koffiekamers, die gebruikt worden voor condoleances bij rouwbezoeken en de condoleance na de afscheidsbijeenkomst.

Gemeente Nieuwegein heeft twee algemene begraafplaatsen:

  • begraafplaats Noorderveld, Structuurban 1
  • begraafplaats Kerkveld, Kerkveld 57

Begraafplaats Kerkveld is een rijksmonument waar geen nieuwe graven meer worden uitgegeven. Er vinden nog wel bijzettingen plaats. Op begraafplaats Noorderveld is voldoende ruimte voor nieuwe graven. Hier is ook een Rooms Katholiek gedeelte. Naast de gemeentelijke begraafplaatsen zijn er in Nieuwegein twee Katholieke begraafplaatsen en een Protestantse begraafplaats. Hier worden alleen leden van de kerk of parochie begraven.

  • RK kerkhof Nicolaaskerk, Utrechtsestraatweg 8a
  • RK kerkhof Barbarakerk, Koninginnenlaan 1
  • NH begraafplaats Vreeswijk, Gildenborchlaan
Opbaren in Nieuwegein kan bij twee locaties:

  • het uitvaartcentrum van crematorium Noorderveld aan de Structuurbaan 1
  • het uitvaartcentrum aan het Drilleveld 25

Voor parochianen die ook een uitvaartdienst in de RK St. Barbarakerk willen is er gelegenheid om in de kerk op te baren. Thuis opbaren Je kunt er ook  voor kiezen om jouw dierbare thuis op te baren. Je bent dan in vertrouwde omgeving en kunt op jouw eigen tijd bij hem of haar zijn. Bezoek van familie en vrienden hou je in eigen hand. Thuis opbaren kan op bed of in een kist. Per situatie beoordelen wij de mogelijkheden. Wij hebben alle benodigde apparatuur om een thuis opbaring te verzorgen en komen dagelijks controleren.
Naast de aula van het crematorium en de kerken is er in Nieuwegein nog een mooie locatie waar je in een bijzondere omgeving afscheid kunt nemen:

  • Fort de Batterijen, Overeindseweg 25

Neem gerust contact op met Amenti voor alle informatie rondom een voorbespreking, uitvaart of elke andere vraag. Wij zijn er altijd!

Dag en nacht bereikbaar