Uitvaartverzorging Leidsche Rijn

Uitvaartverzorging in Leidsche Rijn heeft net als het stadsdeel zelf een mix van oude en nieuwe mogelijkheden. Leidsche Rijn, de grootste Vinex-wijk van Nederland is om de oude dorpskernen Vleuten en De Meern gebouwd. Hier vindt u oude begraafplaatsen, kerken en opbaargelegenheden. Crematorium Domstede is nieuw in Leidsche Rijn, licht, ruim en en makkelijk bereikbaar vanaf snelweg A2.

Crematorium Leidsche Rijn

Crematorium Domstede

Sinds 2016 heeft Leidsche Rijn een eigen crematorium: crematorium Domstede. Het is modern, licht en ruim opgezet en heeft een grote aula met veel glas waardoor je  zicht hebt op de tuin. In de tuin is het zo rustig dat je soms de hazen ziet die daar wonen.

Huiskamer

Inspelend op de trend om in kleine kring afscheid te nemen, heeft crematorium Domstede een huiskamer. Dit is een kleine ruimte waar een gezelschap tot ongeveer 20 personen op intieme en informele manier naar eigen invulling afscheid kan nemen van hun dierbare.

Begraafplaats Leidsche Rijn

De Protestantse Begraafplaats aan de Zandweg in De Meern is de enige begraafplaats in Leidsche Rijn waar iedereen begraven mag worden. De beheerders stellen niet meer als voorwaarde dat je lid moet zijn van de Protestantse Kerk. De Rooms Katholieke Begraafplaatsen in Vleuten en De Meern kennen die beperking wel en de Protestantse Begraafplaats van Vleuten kampt met ruimtegebrek.

De dichtst bijzijnde algemene begraafplaats is begraafplaats ’t Spijck aan de Dorpeldijk in Harmelen. Deze begraafplaats valt onder gemeente Woerden.
Onder Utrecht vindt u de algemene begraafplaatsen van Utrecht.

Opbaren in Leidsche Rijn

Opbaren in Leidsche Rijn kan in het uitvaartcentrum van crematorium Domstede. Zij hebben meerdere familiekamers waar u in familieverband of met genodigden afscheid kunt nemen. Domstede heeft ook een 24-uurskamer. U krijgt dan de sleutel en kunt zonder afspraak onbeperkt bij uw dierbare zijn. Dat kan een goed alternatief zijn als thuis opbaren niet mogelijk of niet gewenst is.

Opbaren kan ook in Boerderij De Hoef, vlakbij Leidsche Rijn Centrum. Dit is een verbouwde boerderij met meerdere bestemmingen waar ook een uitvaartcentrum gevestigd is in de sfeer van de boerderij. Ook hier is het mogelijk om met een eigen sleutel onbeperkt toegang  te hebben en op uw eigen tijd bij de overledene te zijn.

Andere lokale mogelijkheden zijn de opbaar mogelijkheden in De Meern en Vleuten.

Uitvaartlocatie Leidsche Rijn

De afscheidsbijeenkomst vindt vaak plaats in een kerk,  de aula van een crematorium of op een begraafplaats. Steeds vaker willen nabestaanden een andere locatie om bij elkaar te komen voor het afscheid. Een locatie die als meer persoonlijk, vertrouwd of origineel wordt ervaren. In Leidsche Rijn kunt u hierbij denken aan:

  • Restaurant Zuiver
  • Parkrestaurant Anafora
  • Maximapark

Denkt u zelf aan een andere locatie in Leidsche Rijn dan horen wij dat graag. Dan bekijken we of die geschikt is en kunnen we naar de mogelijkheden informeren.

0348 – 200 005

Dag en nacht bereikbaar

Wie zijn wij
Wij zijn Marise Verboom en Caroline de Bruijn. Eén van ons is uw vaste contactpersoon.

Zeer betrokken uitvaartondernemer
Rienie Baltussen is een kundige en zeer betrokken uitvaartondernemer. In alles is zij helder en transparant. Vooral haar persoonlijke,...
Lees verder Ervaringen