Uitvaartverzorging IJsselstein

Voor wie het aanspreekt is het een prachtig beeld om vanuit de imposante Basiliek begraven te worden. Heel anders, maar ook sfeervol is de kleine begraafplaats aan de Groene Dijk.

Snel naar: Crematorium IJsselstein, Begraafplaats IJsselstein, Opbaren in IJsselstein, Uitvaartlocaties IJsselstein

In IJsselstein is geen crematorium. In de buurt kun je voor een crematie terecht bij
Crematorium Noorderveld in Nieuwegein, Crematorium IJsselhof in Gouda of crematorium Daelwijck in Utrecht -Noord. Afhankelijk van je wensen en de grootte van het gezelschap hebben alle drie de crematoria hun eigen mogelijkheden en uitstraling.

In IJsselstein zijn twee gemeentelijke begraafplaatsen:

  • begraafplaats Eiteren
  • begraafplaats De Hoge Akker

Op Algemene Begraafplaats De Hoge Akker is er behalve het algemene gedeelte ook een Katholiek en een Islamitische gedeelte, waar volgens eigen religieuze rituelen en gebruiken begraven kan worden. Op Eiteren worden geen nieuwe graven meer uitgegeven, maar er vinden nog wel bijzettingen plaats.

Opbaren in Vleuten kan in de aula achter de RK Wilhelminakerk, bij de RK Begraafplaats aan de Paddenaar. Dit is een klein gebouw met twee rouwkamers. Het is de oudste locatie om op te baren in Vleuten en iedereen mag hier opgebaard worden. In het gebouwtje zelf is geen ruimte voor condoleancebezoek met een kopje koffie, maar in samenwerking met parochiecentrum Kerkenstein dat ook naast de kerk ligt kan dat prima geregeld worden.

Er kan sinds een aantal jaar ook opgebaard worden in het uitvaartcentrum aan de Kleine Vaart bij het Dorpsplein. Dit heeft een wat huiselijker sfeer en gelegenheid om condoleancebezoek te houden.

RK begraafplaats IJsselstein

De RK begraafplaats aan de Groene Dijk is sinds 2011 weer in gebruik. Alleen parochianen kunnen hier begraven worden.

Thuis opbaren

Na het overlijden van jouw dierbare kun je er voor kiezen om hem of haar thuis te houden en thuis op te baren. Bezoek van familie en vrienden hou je in eigen hand. Thuis opbaren kan op bed of in een kist. Per situatie beoordelen wij de mogelijkheden. Wij hebben alle benodigde apparatuur om een thuis opbaring te verzorgen en komen dagelijks controleren.

Uitvaartcentrum IJsselstein

Je kunt er ook voor kiezen om je dierbare op te baren in een uitvaartcentrum.

  • rouwkamer van kerkelijk centrum ’t Kruispunt, Touwlaan 36
  • rouwkamer van woonzorgcentrum Mariënstein, Benschopperweg 14

Als uitvaartlocatie in IJsselstein kun je naast de kerken ook terecht in de aula van het uitvaartcentrum aan de Baden Powellweg en in de aula op begraafplaats De Hoge Akker.

Denk je zelf aan een andere locatie dan horen wij dat graag. Dan bekijken we of die geschikt is en kunnen we naar de mogelijkheden informeren.

Dag en nacht bereikbaar