Uitvaartverzorging Gouda

Belangrijk voor uitvaartverzorging in Gouda is de begraafplaats en crematorium IJsselhof aan de Hollandsche IJssel. Een deel van de begraafplaats is zelfs ingericht als natuurbegraafplaats. Maar Gouda heeft meer te bieden dan de IJsselhof.

Crematorium Gouda

Crematorium Gouwestreek (voorheen IJsselhof) ligt op de begraafplaats, gelegen aan de Goejanverwelledijk langs de Hollandsche IJssel. Dit is het enige crematorium in Gouda. Het crematorium heeft een aula voor ongeveer 200 belangstellenden, een sfeervolle koffiekamer en een intieme familiekamer. De familie kan de overledene door de sfeervolle bomenlaan begeleiden naar de crematieruimte.

Andere crematoria in de omgeving van Gouda:

  • crematorium Alphen aan den Rijn, Verlengde Aarkade 22, Alphen a/d Rijn
  • crematorium Domstede, Proostwetering 8, Utrecht
  • crematorium Noorderveld, Structuurbaan 1, Nieuwegein
  • crematorium St. Laurentius, Nieuwe Crooswijkseweg 123, Rotterdam
  • crematorium Hofwijk, Delftweg 230, Rotterdam
  • crematorium yardenhuis van Rotterdam, Maeterlinckweg 101, Rotterdam

Begraafplaats Gouda

Er zijn twee begraafplaatsen in Gouda waar nog begrafenissen plaatsvinden.

Begraafplaats IJsselhof

Vlakbij het centrum, aan de Goejanverwelledijk langs de Hollandsche IJssel vindt u begraafplaats IJsselhof. In de kapel is een aula en een sfeervolle condoleanceruimte met een groot terras. In de aula zijn 140 zitplaatsen.

Natuurbegraafplaats Gouda
Sinds 2015 is er op begraafplaats IJsselhof een hectare ingericht als Natuurbegrafenis. Hier staat de natuur en duurzaam begraven centraal. U kunt zelf een plekje uitzoeken. Een bloemengraf wordt na de begrafenis ingezaaid met een bloemen-kruidenmengsel. Op een heestergraf wordt een heester geplant die nabestaanden kunnen kiezen uit de ‘heesterlijst’. Op deze manier wordt het karakter van de natuurbegraafplaats gewaarborgd.

RK Begraafplaats Begraafplaats Gouda

De RK begraafplaats Gouda ligt aan de Graaf Florisweg 126 en wordt beheerd door een stichting. Op deze begraafplaats worden alleen parochianen en oud-parochianen begraven. De kapel uit 1890 kan gebruikt worden voor een afscheidsdienst en een condoleance en heeft ruimte voor maximaal 100 zitplaatsen.

Opbaren Gouda

Opbaren in Gouda kan op de volgende locaties:

  • Uitvaartcentrum Gouda, Aalberseplein 1.  Dit uitvaartcentrum heeft vier 24-uurs rouwkamers. U krijgt een sleutel van de kamer en kunt 24 uur per dag bij uw dierbare zijn. U bent de enige die toegang heeft en u mag de kamer inrichten met persoonlijke spulletjes van de overledene.
  • Uitvaartcentrum Emmastraat, Emmastraat 49. Hier zijn ook vier 24-uurs kamers beschikbaar en er is een ‘gewone’ rouwkamer. Voor een rouwbezoek moet in dit geval een afspraak gemaakt worden.

Thuis opbaren

U kunt er ook voor kiezen om uw dierbare thuis op te baren. Dat kan ook zijn of haar eigen kamer in een woon- zorgcentrum zijn. In bijna alle gevallen is het mogelijk om de overledene thuis op te baren. Uw dierbare is in vertrouwde omgeving en u kunt zelf regelen wie en wanneer familie en vrienden afscheid komen nemen. Wij zorgen voor professionele koelapparatuur en dagelijkse controle.

Uitvaartlocatie Gouda

In Gouda zijn er verschillende soorten uitvaartlocaties: de aula of kapel op de begraafplaats, kerken en ruimtes in zorgcentra.

Denkt u zelf aan een andere locatie in Gouda of omgeving, die past bij het afscheid van uw dierbare dan denken wij graag met u mee. Een locatie waar de overledene iets ‘mee had’ kan van grote invloed zijn op het persoonlijke karakter van het afscheid.

0348 – 200 005

Dag en nacht bereikbaar

Wie zijn wij
Wij zijn Marise Verboom en Caroline de Bruijn. Eén van ons is uw vaste contactpersoon.

Zeer betrokken uitvaartondernemer
Rienie Baltussen is een kundige en zeer betrokken uitvaartondernemer. In alles is zij helder en transparant. Vooral haar persoonlijke,...
Lees verder Ervaringen