Uitvaartverzorging Gouda

Belangrijk voor uitvaartverzorging in Gouda is de begraafplaats en crematorium IJsselhof aan de Hollandsche IJssel. Een deel van de begraafplaats is zelfs ingericht als natuurbegraafplaats. Maar Gouda heeft meer te bieden dan de IJsselhof.

Snel naar: Crematorium Gouda, Begraafplaats Gouda, Opbaren in Gouda, Uitvaartlocaties Gouda

Crematorium Gouwestreek (voorheen IJsselhof) ligt op de begraafplaats, gelegen aan de Goejanverwelledijk langs de Hollandsche IJssel. Dit is het enige crematorium in Gouda. Het crematorium heeft een aula voor ongeveer 200 belangstellenden, een sfeervolle koffiekamer en een intieme familiekamer. De familie kan de overledene door de sfeervolle bomenlaan begeleiden naar de crematieruimte.

Andere crematoria in de omgeving van Gouda:

  • crematorium Alphen aan den Rijn, Verlengde Aarkade 22, Alphen a/d Rijn
  • crematorium Domstede, Proostwetering 8, Utrecht
  • crematorium Noorderveld, Structuurbaan 1, Nieuwegein
  • crematorium St. Laurentius, Nieuwe Crooswijkseweg 123, Rotterdam
  • crematorium Hofwijk, Delftweg 230, Rotterdam
  • crematorium yardenhuis van Rotterdam, Maeterlinckweg 101, Rotterdam

Er zijn twee begraafplaatsen in Gouda waar nog begrafenissen plaatsvinden.

Begraafplaats IJsselhof

Vlakbij het centrum, aan de Goejanverwelledijk langs de Hollandsche IJssel vindt je begraafplaats IJsselhof. In de kapel is een aula en een sfeervolle condoleanceruimte met een groot terras. In de aula zijn 140 zitplaatsen.

Natuurbegraafplaats Gouda

Sinds 2015 is er op begraafplaats IJsselhof een hectare ingericht als Natuurbegrafenis. Hier staat de natuur en duurzaam begraven centraal. Je kunt zelf een plekje uitzoeken. Een bloemengraf wordt na de begrafenis ingezaaid met een bloemen-kruidenmengsel. Op een heestergraf wordt een heester geplant die nabestaanden kunnen kiezen uit de ‘heesterlijst’. Op deze manier wordt het karakter van de natuurbegraafplaats gewaarborgd.

RK Begraafplaats Begraafplaats Gouda

De RK begraafplaats Gouda ligt aan de Graaf Florisweg 126 en wordt beheerd door een stichting. Op deze begraafplaats worden alleen parochianen en oud-parochianen begraven. De kapel uit 1890 kan gebruikt worden voor een afscheidsdienst en een condoleance en heeft ruimte voor maximaal 100 zitplaatsen.

Opbaren in Gouda kan op de volgende locaties:

  • Uitvaartcentrum Gouda, Aalberseplein 1.  Dit uitvaartcentrum heeft vier 24-uurs rouwkamers. Je krijgt een sleutel van de kamer en kunt 24 uur per dag bij jouw dierbare zijn. Je bent de enige die toegang heeft en je mag de kamer inrichten met persoonlijke spulletjes van de overledene.
  • Uitvaartcentrum Emmastraat, Emmastraat 49. Hier zijn ook vier 24-uurs kamers beschikbaar en er is een ‘gewone’ rouwkamer. Voor een rouwbezoek moet in dit geval een afspraak gemaakt worden.

Thuis opbaren

Je kunt er ook voor kiezen om jouw dierbare thuis op te baren. Dat kan ook zijn of haar eigen kamer in een woon- zorgcentrum zijn. In bijna alle gevallen is het mogelijk om de overledene thuis op te baren. Je dierbare is in vertrouwde omgeving en je kunt zelf regelen wie en wanneer familie en vrienden afscheid komen nemen. Wij zorgen voor professionele koelapparatuur en dagelijkse controle.

Amenti verzorgt het afscheid in Gouda en alle omliggende plaatsen. Samen vertalen we het verhaal, de herinneringen en de persoonlijkheid van een overleden dierbare naar een uitvaart die gewoonweg klopt en die bewust beleven niet uit de weg gaat; voor jullie.

Natuurlijk zijn er ook veel unieke locaties en mogelijkheden in de omliggende plaatsen. Kijk op één van de andere pagina’s voor de mogelijkheden.

Dag en nacht bereikbaar