Uitvaart de Meern

Vleuten valt onder gemeente Utrecht en is onderdeel van Leidsche Rijn, maar het dorp voelt als een eigen gemeenschap met een eigen geschiedenis. De Torenpleinkerk met aan zijn voeten de kleine Broederschapshuisjes zijn daar een mooi voorbeeld van. In haar eigen sfeer biedt het dorp mooie mogelijkheden voor het regelen van een persoonlijke uitvaart.

Snel naar: Crematorium De Meern, Begraafplaats De Meern​, Opbaren in De Meern, Uitvaartlocaties in De Meern

Voor een crematorium in De Meern ben je aangewezen op het relatief nieuwe crematorium Domstede aan de Proostwetering 8 in Utrecht Leidsche Rijn. Daarnaast kun je ook kiezen voor crematorium Daelwijck in Utrecht Noord. Op ongeveer gelijke afstand ten zuiden van Utrecht in Nieuwegein Noord vindt je crematorium Noorderveld. Crematorium Den en Rust, dat bekend is om het uitzicht op de de bomenlaan vanuit de aula, ligt wat verder weg in Bilthoven. je bent helemaal vrij in je keuze van een crematorium. De verschillende crematoria hebben allemaal hun eigen sfeer en uitstraling.

Er zijn twee begraafplaatsen in De Meern:

  • de Protestantse Begraafplaats, achter het Verenigingsgebouw aan de Zandweg 148
  • de RK Begraafplaats naast de Mariakerk aan de Pastoor Boelenslaan 9

Dit zijn beide particuliere begraafplaatsen. Dat wil zeggen in eigendom en beheer van een kerkgenootschap. Meestal staat in het reglement dat er alleen leden begraven worden. Algemene begraafplaats In De Meern is geen algemene begraafplaats, maar op de Protestantse Begraafplaats worden sinds 2020 ook niet-leden begraven.

Een van de eerste vragen van de uitvaartverzorging is de vraag: waar wil je jouw dierbare opbaren tot de dag van de uitvaart? Opbaren in De Meern kan in het gebouwtje op de Protestantse Begraafplaats aan de Zandweg, dat in de volksmond in De Meern het mortuarium genoemd wordt. Dit is voor algemeen gebruik, iedereen mag hier gebruik van maken.
Een rouw- of condoleance bezoek waarbij je de mensen wilt ontvangen met een kopje koffie kan georganiseerd worden in het Verenigingsgebouw De Zandweg dat voor de begraafplaats ligt. Opbaren kan ook in de uitvaartcentra van de drie dichtstbijzijnde crematoria: Domstede, Daelwijck en Noorderveld.

Thuis opbaren

Je kunt er ook voor kiezen om jouw dierbare thuis op te baren. Je bent in een vertrouwde omgeving en kunt op je eigen tijd bij hem of haar zijn. Bezoek van familie en vrienden hou je in eigen hand. Thuis opbaren kan op bed of in een kist. Per situatie beoordelen wij de mogelijkheden. Wij hebben alle benodigde apparatuur om een thuis opbaring te verzorgen en komen dagelijks controleren.

Een uitvaartlocatie is de plek waar de afscheidsbijeenkomst plaatsvindt voorafgaand aan de crematie of begrafenis. Passend bij het leven van de overledene kan dat een kerk of de aula van het crematorium zijn. Maar je kunt ook kiezen voor een andere ruimte die beter past bij het leven van de overledene. Dat vraagt soms wat aanpassing en organisatie, maar kan extra bijdragen aan een persoonlijker afscheid. Denk hierbij aan de kantine van de sport- of andere vereniging, een theaterzaal, of in een restaurant.

Een kerk kan ook gehuurd worden als afscheidslocatie zonder dat je lid bent van die kerk. Het zijn vaak mooie locaties en heel geschikt voor een afscheidsbijeenkomst. De meeste Protestantese kerken zijn te huur, Rooms Katholieke kerken meestal niet in deze regio. In De Meern is de Marekerk te huur voor niet-leden. Geschikte andere uitvaartlocaties waar ook de condoleance gehouden kan worden:

  • Verenigingsgebouw De Zandweg, Zandweg 148 in De Meern
  • De Metaal Kathedraal, Rijksstraatweg 20, Utrecht
  • Restaurant Zuiver, Krommewetering 51, Utrecht

Weet je zelf nog een mooie locatie voor een uitvaart? Laat het ons dat dan weten. We helpen graag met het maken van de juiste keuzes. Mocht je interesse hebben in onze ondersteuning bij het organiseren van een crematie of begrafenis, neem gerust contact op. Voor het melden van een overlijden is Amenti 24/7 bereikbaar. Ongeacht waar een eventuele uitvaartverzekering is ondergebracht.

Dag en nacht bereikbaar