Uitvaart De Meern

In de oude kern van De Meern waar de rivier de Leidse Rijn doorheen loopt, is er voor iedereen -ongeacht zijn of haar levensovertuiging- de mogelijkheid om opgebaard en begraven te worden. Het nieuwe crematorium Domstede langs de A2 biedt alle faciliteiten voor een crematie met opbaargelegenheid.

Crematorium De Meern

Voor een crematorium in De Meern bent u aangewezen op het relatief nieuwe crematorium Domstede aan de Proostwetering 8 in Utrecht Leidsche Rijn. Daarnaast kunt u ook kiezen voor crematorium Daelwijck in Utrecht Noord. Op ongeveer gelijke afstand ten zuiden van Utrecht in Nieuwegein Noord vindt u crematorium Noorderveld. Crematorium Den en Rust, dat bekend is om het uitzicht op de de bomenlaan vanuit de aula, ligt wat verder weg in Bilthoven. U bent helemaal vrij in uw keuze van een crematorium. De verschillende crematoria hebben allemaal hun eigen sfeer en uitstraling.

Begraafplaats De Meern

Er zijn twee begraafplaatsen in De Meern:

  • de Protestantse Begraafplaats, achter het Verenigingsgebouw aan de Zandweg 148
  • de RK Begraafplaats naast de Mariakerk aan de Pastoor Boelenslaan 9

Dit zijn beide particuliere begraafplaatsen. Dat wil zeggen in eigendom en beheer van een kerkgenootschap. Meestal staat in het reglement dat er alleen leden begraven worden.

Algemene begraafplaats

In De Meern is geen algemene begraafplaats, maar op de Protestantse Begraafplaats worden sinds 2020 ook niet-leden begraven.

Opbaren in De Meern

Een van de eerste vragen van de uitvaartverzorging is de vraag: waar wilt u uw dierbare opbaren tot de dag van de uitvaart? Opbaren in De Meern kan in het gebouwtje op de Protestantse Begraafplaats aan de Zandweg, dat in de volksmond in De Meern het mortuarium genoemd wordt. Dit is voor algemeen gebruik, iedereen mag hier gebruik van maken.
Een rouw- of condoleance bezoek waarbij u de mensen wilt ontvangen met een kopje koffie kan georganiseerd worden in het Verenigingsgebouw De Zandweg dat voor de begraafplaats ligt.
Opbaren kan ook in de uitvaartcentra van de drie dichtstbijzijnde crematoria: Domstede, Daelwijck en Noorderveld.

Thuis opbaren

U kunt er ook  voor kiezen om uw dierbare thuis op te baren. U bent in een vertrouwde omgeving en kunt op uw eigen tijd bij hem of haar zijn. Bezoek van familie en vrienden houdt u in eigen hand. Thuis opbaren kan op bed of in een kist. Per situatie beoordelen wij de mogelijkheden. Wij hebben alle benodigde apparatuur om een thuis opbaring te verzorgen en komen dagelijks controleren.

Uitvaartlocaties in De Meern

Een uitvaartlocatie is de plek waar de afscheidsbijeenkomst plaatsvindt voorafgaand aan de crematie of begrafenis. Passend bij het leven van de overledene kan dat een kerk of de aula van het crematorium zijn. Maar u kunt ook kiezen voor een andere ruimte die beter past bij het leven van de overledene. Dat vraagt soms wat aanpassing en organisatie, maar kan extra bijdragen aan een persoonlijker afscheid. Denkt u hierbij aan de kantine van de sport- of andere vereniging, een theaterzaal, of in een restaurant.

Een kerk kan ook gehuurd worden als afscheidslocatie zonder dat u lid bent van die kerk. Het zijn vaak mooie locaties en heel geschikt voor een afscheidsbijeenkomst. De meeste Protestantese kerken zijn te huur, Rooms Katholieke kerken meestal niet in deze regio. In De Meern is de Marekerk te huur voor niet-leden.

Geschikte andere uitvaartlocaties waar ook de condoleance gehouden kan worden:

  • Verenigingsgebouw De Zandweg, Zandweg 148 in De Meern
  • De Metaal Kathedraal, Rijksstraatweg 20, Utrecht
  • Restaurant Zuiver, Krommewetering 51, Utrecht

Denkt u zelf aan een andere locatie dan horen wij dat graag. Dan bekijken we of die geschikt is en kunnen we naar de mogelijkheden informeren.

 

 

 

 

0348 – 200 005

Dag en nacht bereikbaar

Wie zijn wij
Wij zijn Marise Verboom en Caroline de Bruijn. Eén van ons is uw vaste contactpersoon.

Zeer betrokken uitvaartondernemer
Rienie Baltussen is een kundige en zeer betrokken uitvaartondernemer. In alles is zij helder en transparant. Vooral haar persoonlijke,...
Lees verder Ervaringen