Uitvaart Utrecht

Als er een dierbaar persoon overlijdt is dat een emotionele en onzekere situatie. U moet iemand loslaten en uit handen gaan geven.
Ondanks al deze gevoelens wilt u wel de juiste beslissingen nemen voor een mooie en betekenisvolle uitvaart. Een afscheid waarin de overledene centraal staat en zijn of haar leven recht gedaan wordt.
U wilt hierbij ook op een persoonlijke en betrokken wijze begeleid worden. U kunt dan vertrouwen op Amenti Uitvaartverzorging.
Amenti Uitvaartverzorging heeft sinds 1995 ervaring met het verzorgen van uitvaarten in Utrecht.

Begraafplaatsen in Utrecht

Utrecht heeft vier gemeentelijke begraafplaatsen waar iedereen zonder restricties begraven mag worden. Dit geldt ook voor de RK Begraafplaats St. Barbara aan de Prinsesselaan. Alle andere begraafplaatsen in de Gemeente Utrecht zijn particuliere begraafplaatsen die horen bij een kerkgenootschap. Veelal mogen op deze begraafplaatsen alleen leden van het betreffende kerkgenootschap begraven worden.

Crematorium in Utrecht

Crematorium Daelwijck in Utrecht-Noord is het enige crematorium van Utrecht.
Dit is een groot crematorium met diverse mogelijkheden voor verschillende soorten gezelschappen. De grote aula wordt gebruikt voor grote bijeenkomsten. Terwijl de kleinere aula rond de overledene gesitueerd is. Deze aula is geschikt voor intiemere gezelschappen.
Ook in het Grand Café kan in heel informele sfeer een afscheid genomen worden.

Opbaren in Utrecht

Verdeeld over stad Utrecht zijn er diverse mogelijkheden om op te baren. Afhankelijk van uw wensen kunt u uw dierbare opbaren in een uitvaartcentrum bij u in de buurt of vlakbij het crematorium. Welke situatie voor u de juiste is bespreken wij in alle rust met u.

Thuis opbaren

Een van die keuzes kan zijn dat u uw dierbare graag thuis wilt houden tot de dag van de uitvaart. Dat kan bijna altijd. Amenti Uitvaartverzorging heeft alle apparatuur die nodig is voor een thuis opbaring. Dat kan op bed of in de kist. Op bed opbaren wordt vaak als intiemer ervaren dan in de kist, maar dat hangt af van de situatie thuis en uw wensen. Ook deze mogelijkheid wordt met u besproken.

Uitvaartplechtigheid in Utrecht

De ruimte waar u met uw familie, vrienden en bekenden samenkomt om uw dierbare te herdenken en stil te staan bij zijn of haar leven is ook een belangrijke keuze. Dit kan de aula zijn van begraafplaats of crematorium, maar ook een kerk, al dan niet met een religieuze invulling, of een andere locatie die uw voorkeur heeft of speciaal was voor de overledene. Denk hierbij aan een theater, sportruimte of heel intiem, thuis. Door in gesprek te gaan met u worden deze beslissingen weloverwogen gemaakt, zodat alles volgens wens verloopt.

Lees verder…
Begrafenis Utrecht
Crematie Utrecht
Uitvaartverzorging