Amenti-Uitvaartverzorging-werkwijze

Werkwijze

Als het goed is heeft u maar een paar keer in uw leven de verantwoordelijkheid om een begrafenis of crematie van een naaste te regelen. Het is begrijpelijk dat u dan niet precies weet wat er geregeld moet worden. U bent in een emotionele situatie en moet nu zaken gaan regelen waar u onvoldoende op voorbereid bent. Dan wilt u worden bijgestaan door iemand die u kunt vertrouwen en die meekijkt naar uw situatie.
Zo zien wij onze dienstverlening, hier is onze werkwijze op gebaseerd.

ONZE WERKWIJZE

Onze zorg begint bij een melding van overlijden en het verzoek om de nabestaanden te begeleiden bij het regelen van de uitvaart.

Daarna kunt u het volgende van ons verwachten:

  • het eerste gesprek
  • het tweede gesprek
  • tussentijdse contacten
  • dag van de uitvaart
  • afronding
  • nazorg

Eerste gesprek

In het eerste gesprek regelen we niet alles. We gaan u niet lastig vallen met vragen waar u op dat moment nog geen antwoord op hoeft te hebben. Zeker als een overlijden onverwacht komt kunt u in shock zijn en is het risico aanwezig dat u keuzes maakt waar u later spijt van krijgt.
Er is eerst de zorg voor de overledene; moet hij of zij nog verzorgd en gekleed worden en waar wordt hij of zij opgebaard? Verder bespreken we in het eerste gesprek de zaken die nodig zijn om op de rouwkaart te zetten. Dit zijn de grote lijnen voor de komende dagen en de uitvaart.

Tweede gesprek

Tijdens dit gesprek bespreken we de details van de begrafenis of crematie. U heeft nu een paar dagen de tijd gehad om hier over na te denken en te overleggen met familie of andere betrokkenen. Wij bespreken de uitvaart in detail met u, zodat u voorbereid bent op wat gaat komen. Wij zorgen die dag voor het goede verloop en u kunt zich richten op het afscheid.

Tussentijds contact

In de tussenliggende dagen houden wij contact met u. Zo kunt u met tussentijdse vragen bij ons terecht en houden wij u op de hoogte van het verloop van alles wat geregeld moet worden.
Als de overledene thuis ligt opgebaard brengen wij elke dag een controlebezoek.

Dag van de uitvaart

Wij dragen er zorg voor dat de dag van de uitvaart verloopt zoals u dat met ons heeft besproken. U kunt zich richten op het afscheid en hoeft zich geen zorgen te maken over route, tijdschema of techniek. Dat hebben wij voor u geregeld.

Afronding

Ongeveer vier weken na de begrafenis of crematie maken wij met u een laatste afspraak om te horen hoe het met u gaat, hoe u op de uitvaart en onze dienstverlening terug kijkt en of u dankkaarten wilt versturen. Tenslotte overhandigen wij u de rekening. In principe is ons contact hiermee ten einde.

Nazorg

Wij vinden het belangrijk dat u de draad van het leven weer kunt oppakken. De periode na de uitvaart, wanneer het leven weer ‘gewoon’ wordt, kan extra moeilijk zijn. De aandacht van anderen in uw omgeving wordt minder en misschien krijgt u onbegrepen reacties op uw verdriet.
Wij willen u hierbij vanuit Amenti Uitvaartverzorging ondersteunen door u enige maanden na de uitvaart een nazorg gesprek aan te bieden. Dit is kosteloos en behelst een verkennend telefoongesprek en als u dat wenst het feitelijke nazorg gesprek van een tot anderhalf uur.

0348 – 200 005

Dag en nacht bereikbaar

Wie zijn wij
Wij zijn Marise Verboom en Caroline de Bruijn. Eén van ons is uw vaste contactpersoon.

Zeer betrokken uitvaartondernemer
Rienie Baltussen is een kundige en zeer betrokken uitvaartondernemer. In alles is zij helder en transparant. Vooral haar persoonlijke,...
Lees verder Ervaringen
Leefstijlen

Iedereen, elk individu heeft het recht op een uitvaart die zijn of haar leven weerspiegeld.
Wij staan open voor alle culturen, leefstijlen en levensovertuigingen.
De diversiteit van mensen maakt ons werk bijzonder!