Kosten

U wilt antwoord op de vraag wat een uitvaart kost, maar u krijgt nooit een duidelijk antwoord. Een eenduidig antwoord is er ook niet. Een uitvaart is echt maatwerk. Iedereen maakt andere keuzes. De hoogte van de rekening is grotendeels afhankelijk van die keuzes.

Maatwerk

Om u een indicatie te geven: bij ons kost een uitvaart gemiddeld tussen € 4.500 en € 7.000. Maar dit blijft een gemiddelde. Een uitvaart is echt maatwerk en elke keuze die u maakt heeft invloed op de hoogte van de totale kosten.
Een paar voorbeelden:

  • begraven of cremeren?
  • begraven in een eigen graf of een algemeen graf?
  • welke uitvaartkist?
  • volgt u de rouwauto met eigen vervoer of met gehuurde volgauto’s?
  • welke consumpties laat u serveren bij rouwbezoek en condoleance?
  • hoeveel mensen nodigt u uit voor de uitvaart en de condoleance?
  • dragers inhuren of ‘draagt’ familie zelf de overledene?

Wilt u een exact antwoord dan kunnen we voor u een kostenraming maken aan de hand van een voorbespreking.

Welke keuzes maakt u?

Bijna alles is mogelijk tegenwoordig. Er is een breed aanbod, van sober tot luxe, in uitvaartkisten en andere omhulsels [link naar manden en opbaarplanken], rouwvervoer, rouwkaarten en bloemen. [+links]. De keuzes die u maakt hebben direct gevolg voor de hoogte van de totale kosten.

Basistarief

Wij hanteren een basistarief voor onze dienstverlening. In dit basistarief zit het regelen, verzorgen en begeleiden van de uitvaart, alle administratieve handelingen en formaliteiten, een 24-uurstoeslag, het condoleance register met opberg box , een informatiegids voor de zakelijke afhandeling en een nazorggesprek. Gemiddeld neemt het regelen en verzorgen van een uitvaart 20 uur in beslag. Ons basistarief is hierop gebaseerd. Bovenop het basistarief komen de kosten van de keuzes die u maakt voor de kist, de rouwkaarten, de rouwauto, begrafenis of crematie, condoleance, enzovoort.

Korting en toeslag

We rekenen een toeslag bij ruime overschrijding van die 20 uur. Soms neemt het regelen van een uitvaart aanzienlijk meer tijd in beslag. Deze inschatting is meestal van te voren duidelijk en wordt aangegeven op de kostenraming.
In tegenstelling tot een omvangrijke uitvaart komt het ook voor dat we minder uren besteden. Dan passen wij een korting toe. Die wordt ook aangegeven op de kostenraming.

Kostenraming

Onze kostenraming ontvangt u tijdens het tweede gesprek. Dan is voor ons duidelijk welke kosten er gemaakt gaan worden en zijn wij goed in staat om een reële kostenraming te maken. Deze wordt met u besproken en toegelicht. U krijgt hiermee helder inzicht in de uitvaartkosten.

Kostenbesparend

Meer zelf doen kan kostenbesparend zijn. U kunt bijvoorbeeld de overledene zelf verzorgen, thuis opbaren, zelf de kaart ontwerpen, zelf de kist dragen met familie of vrienden, zelf muziek maken, zelf bloemstukken maken of veldbloemen plukken.

Deposito

Wij bieden mensen die hun uitvaart bij ons vastleggen en door ons willen laten verzorgen, de mogelijkheid om geld hiervoor bij ons in deposito te storten. Dit geld wordt door ons gereserveerd en te zijner tijd aangewend voor de kosten van de uitvaart.
Maak een afspraak

Inloopspreekuur

Heeft u een vraag over uitvaartkosten, uitvaartverzekeringen of anderszins over het regelen van een uitvaart, dan kunt u die ook vrijblijvend aan ons voorleggen tijdens het inloopspreekuur. Kijkt u in onze agenda waar en wanneer er een inloopspreekuur bij u in de buurt is.

0348 – 200 005

Dag en nacht bereikbaar

Wie zijn wij
Wij zijn Marise Verboom en Caroline de Bruijn. Eén van ons is uw vaste contactpersoon.

Zeer betrokken uitvaartondernemer
Rienie Baltussen is een kundige en zeer betrokken uitvaartondernemer. In alles is zij helder en transparant. Vooral haar persoonlijke,...
Lees verder Ervaringen