Alle tijd

Je weet dat je er ooit mee te maken krijgt, maar als het dan zover is…
Degene die je het meest dierbaar is, is net overleden en dan moet je een uitvaartonderneming in De Meern bellen om het laatste afscheid te regelen.
Ik belde Narda Delhaas omdat toevallig de buren onlangs van haar diensten gebruik hadden gemaakt bij het overlijden van hun (schoon)moeder.
Je realiseert je niet wat er op je af gaat komen, maar al snel tijdens ons eerste gesprek kreeg ik een rustig gevoel. Ik zat tegenover iemand, die mij zoveel uit handen zou nemen en mij alle tijd gunde voor het kiezen van kist, bloemen, kaarten etc.
In de dagen tussen het overlijden en de crematie van mijn man heb ik thuis enkele malen gesprekken met Narda gehad over het verloop van de crematieplechtigheid. In mijn geval gaf zij ook goede suggesties voor een locatie, waar wij na afloop in een intieme sfeer nog konden samen zijn om het glas te heffen op het leven van mijn man en een maaltijd te gebruiken.

Nu, een maand na de crematie, kijk ik met een goed gevoel op deze dag terug. Dat komt zeker niet in de laatste plaats door de betrokken en respectvolle wijze waarop Narda Delhaas met mijn wensen is omgegaan. Ik ben haar daarvoor heel dankbaar.

Een sterfgeval kan en wil je niemand toewensen, een uitvaartonderneming echter des te meer!