Crematie zelf regelen

De crematie zelf regelen, kan dat? Het komt steeds vaker voor dat nabestaanden aangeven dat zij in meer of mindere mate de crematie zelf willen regelen. Een ontwikkeling die Amenti Uitvaartverzorging onderschrijft en waar wij aan mee willen werken. In goed overleg met de nabestaanden spelen wij dan een meer adviserende rol.

Nog persoonlijker

Een grotere bijdrage van nabestaanden zelf bij het regelen van de begrafenis maakt, volgens ons, een afscheid nog persoonlijker. Wat achteraf -mits goed begeleid- als erg fijn wordt ervaren en een positieve bijdrage levert aan het rouwproces.

Zelf verzorgen

Als u bij het vorm geven en invullen van de crematie meer zelf wilt regelen kunt u hierbij denken aan:
– zelf verzorgen en kleden van de overledenen
– zelf aangifte doen van overlijden bij de gemeente (van overlijden)
– overleden thuis opbaren en zo het afscheid nemen meer in eigen hand houden
– alternatieve locaties bedenken voor de afscheidsbijeenkomst of de condoleance achteraf
– deze locaties bezoeken en op grootte en geschiktheid beoordelen
– rouwkaart zelf ontwerpen of opmaken en verwerken
– rouwpost zelf naar postkantoor brengen
– zelf de overledene dragen of rijden bij de crematie
enz. enz.

Op internet vindt u uitgebreide informatie over het zelf regelen van de crematie. Belangrijk is dat u duidelijk voor ogen hebt wat u zich bij de crematie voorstelt.

Goedkope crematie

Als nabestaanden meer zaken zelf regelen rondom het afscheid en de crematie, dan besteden wij doorgaans minder uren. Uren die wij niet hoeven te rekenen en dus in mindering brengen op ons basistarief, waardoor de crematie goedkoper wordt.

Respectvol

U kunt er op vertrouwen dat wij in deze rol; meer adviserend dan uitvoerend, vooral met u meekijken naar de praktijk, zodat het in alle opzichten een respectvol afscheid wordt. U maakt zo gebruik van onze ervaring in het goed organiseren van de crematie.