Crematie Utrecht

Bij het regelen van een crematie in Utrecht wilt u graag goede begeleiding; persoonlijk en betrouwbaar, maar ook deskundig en zorgvuldig. Dit zijn de waarden van Amenti Uitvaartverzorging.

Crematieverzorging Utrecht

Bij het verzorgen van een crematie komt er veel op u af.
In de eerste plaats wordt u overvallen door alle emoties, die overweldigend en verwarrend kunnen zijn. Wij luisteren daarom eerst naar uw verhaal en gaan dan samen met u en andere betrokkenen bespreken wat er geregeld moet worden voor de crematie. Wij volgen u in uw wensen en vullen aan waar wij denken dat dat zinvol is. Tegelijkertijd houden wij het overzicht. Zodat de crematie uiteindelijk verloopt zoals besproken is; volgens uw wensen. De bedoeling is dat u rust en ruimte krijgt om u op de inhoudelijke invulling van het laatste afscheid te richten.

Crematorium Utrecht

Er is één crematorium in Utrecht. Dit is Crematorium Daelwijck in Utrecht-Noord.
Dit is een groot crematorium met diverse mogelijkheden voor verschillende soorten gezelschappen. De grote aula wordt gebruikt voor grote bijeenkomsten. Terwijl de kleinere aula 2 rond de overledene gesitueerd is. Men zit op grote banken aan weerszijden van de baar. Deze aula is geschikt voor intiemere gezelschappen.
Ook het Grand Café kan gebruikt worden voor een afscheid met de overledene in het midden in heel informele sfeer.

Daarnaast wordt er door inwoners van Utrecht ook gekozen voor een van de andere crematoria in de buurt.
– crematorium Noorderveld in Nieuwegein
– crematorium Den en Rust in Bilthoven
– crematorium Amersfoort

Crematieplechtigheid in Utrecht

Voor de crematieplechtigheid of herdenkingsbijeenkomst kunt u gebruik maken van de aula van het crematorium om met familie, vrienden en bekenden uw dierbare te herdenken. Maar dit kan ook in een kerk, al dan niet met een religieuze invulling, of een andere locatie die uw voorkeur heeft of een speciale betekenis had voor de overledene. Denk hierbij aan een theater, sportruimte of heel intiem, thuis. Door in gesprek te gaan met u worden deze beslissingen weloverwogen gemaakt, zodat alles volgens wens verloopt.

Lees verder…
Crematieverzorging