Crematie Gouda

Als een dierbaar iemand in uw nabije omgeving overlijdt, komt er veel op u af: u wordt overvallen door emoties, die veel en verwarrend kunnen zijn. Het regelen van de crematie lijkt een ingewikkelde onderneming. Dat gevoel begrijpen wij. Vanuit dat gevoel staan wij u graag ter zijde bij het verzorgen van de crematie in Gouda met onze jarenlange ervaring.
Het contact met Amenti Uitvaartverzorging is altijd betrokken, persoonlijk en professioneel.
Wij luisteren eerst naar uw verhaal, pas daarna bespreken we met u wat er allemaal geregeld moet worden voor de crematieverzorging.

Zelf regelen

De praktische zaken regelen wij. Dat kunt u met een gerust hart aan ons overlaten. Maar dat hoeft niet, u heeft zelf de hand in het regelen van de uitvaart. Ons aandeel in het hele proces is zo groot of zo klein als u dat wenst. Wij volgen u in uw wensen en vullen aan waar wij denken dat dat zinvol is. Tegelijkertijd houden wij het geheel in de gaten. Zodat de uitvaart uiteindelijk verloopt zoals is besproken en u zich helemaal kunt richten op het laatste afscheid.

Crematorium in Gouda

Het crematorium in Gouda ligt op het terrein van begraafplaats IJsselhof, gelegen aan de dijk langs de Hollandsche IJssel. Dit is het enige crematorium in Gouda.
Het crematorium heeft een aula voor ongeveer 200 belangstellenden, een sfeervolle koffiekamer en een intieme familiekamer.

Avondplechtigheid

Vrij uitzonderlijk is de mogelijkheid van een avondplechtigheid in crematorium IJsselhof. Waarbij in de herfst en winter de bomenlaan verlicht wordt met vuurkorven.

Crematieplechtigheid in Gouda

Voor de crematieplechtigheid of afscheidsbijeenkomst kunt u gebruik maken van de aula van het crematorium. Aansluitend begeleidt u, al dan niet in kleine kring, de overledene lopend naar de crematieruimte. Na afloop is er in de koffiekamer gelegenheid voor een informeel samenzijn met de andere aanwezigen.
De afscheidsbijeenkomst hoeft niet in de aula plaats te vinden. Deze kan ook plaatsvinden in een andere locatie die bijvoorbeeld een speciale betekenis had voor de overledene, of waar u zich prettiger bij voelt. U kunt hierbij denken aan een kerk, al dan niet met een religieuze invulling, een ruimte in een theater, restaurant of -heel intiem- thuis. In overleg is er soms veel mogelijk. Wij denken graag met u mee en kunnen voor u informeren.

Lees verder…
Crematieverzorging