Begrafenis Utrecht

Bij het regelen van de begrafenis in Utrecht wilt u graag goede begeleiding; persoonlijk en betrouwbaar, maar ook deskundig en zorgvuldig. Dit zijn de waarden van Amenti Uitvaartverzorging. Wij hebben ruime ervaring: sinds 1995 verzorgt Amenti Uitvaartverzorging begrafenissen in Utrecht.

Begrafenisverzorging Utrecht

Bij het verzorgen van een begrafenis komt er veel op u af.
In de eerste plaats wordt u overvallen door alle emoties, die overweldigend en verwarrend kunnen zijn. Wij luisteren eerst naar uw verhaal en gaan dan samen met u en andere betrokkenen bespreken wat er geregeld moet worden voor de begrafenis. Wij volgen u in uw wensen en vullen aan waar wij denken dat dit zinvol is. Tegelijkertijd houden wij het overzicht. Zodat de begrafenis uiteindelijk verloopt zoals besproken is; volgens uw wensen. U kunt zich dan meer richten op de inhoudelijke invulling van het laatste afscheid van uw dierbare.

Begraafplaatsen in Utrecht

In Utrecht is er veel keus op het gebied van begraven. Er zijn vier algemene begraafplaatsen en samen met de RK Begraafplaats St. Barbara mag iedereen hier zonder restricties begraven worden.
De vier gemeentelijke begraafplaatsen zijn elk heel verschillend van sfeer en inrichting.
Kijkt u op de website van de gemeente Utrecht voor uitgebreide informatie over de vier begraafplaatsen.

RK Begraafplaats St Barbara aan de Prinsesselaan 2 is ook een sfeervolle begraafplaats met veel groen. De Kapel op de begraafplaats is een mooi onderkomen voor de herdenkingsbijeenkomst voorafgaand aan de begrafenis. De Kapel kan ook gebruikt worden voor niet-religieuze bijeenkomsten. Voor alle informatie over deze begraafplaats kijkt u op de website van RK Begraafplaats St Barbara.

Begrafenisplechtigheid in Utrecht

Voorafgaand aan de begrafenis zelf vindt meestal een afscheidsbijeenkomst, de begrafenisplechtigheid, plaats. Het is afhankelijk van uw wensen waar u die wilt houden. Dit kan in de aula op de begraafplaats, een kerk of elke andere locatie die u maar wenst.
Het gebeurt ook dat er geen plechtigheid is, maar een kort afscheid aan het graf.
Al uw wensen en ideeën worden uitvoerig met u besproken, zodat u de juiste beslissingen kunt nemen.

lees meer…
Begrafenisverzorging