Wereldlichtjesdag Leidsche Rijn 2018

Voor het 4e jaar wordt Wereldlichtjesdag georganiseerd in Leidsche Rijn. Helaas kon de bijeenkomst vorig jaar niet doorgaan wegens het barre winterweer. Dit jaar gaat het wel door, buiten of binnen, dat hangt wederom van het weer af.

Wereldlichtjesdag

Op Wereldlichtjesdag worden overleden kinderen van alle leeftijden herdacht, waarbij om 19.00 uur plaatselijke tijd, kaarsen worden aangestoken.

Voor wie?

Voor vaders of moeders, broers en zussen, opa’s en oma’s, ooms en tantes, juffen en meesters, vrienden en vriendinnen … Voor iedereen die een kind wil gedenken. Welke leeftijd het overleden kind had of hoe lang geleden het overleden is, speelt geen rol. Iedereen die een kind mist, is van harte welkom dit kind te gedenken, een kaars voor hem of haar aan te steken en zo verbonden te zijn met het lint van licht dat om 19.00 uur voor alle overleden kinderen de wereld rondgaat.

Waar en hoe laat?

De bijeenkomst wordt gehouden op zondag 9 december en begint om 18.45 uur buiten in het Amfitheater in de Bosspeeltuin bij Theehuis Anafora in het Maximapark, midden in Leidsche Rijn. Er is een ingetogen programma met sprekers, muziek, een gedicht en het aansteken van kaarsjes door iedereen die dat wil voor zijn of haar kind. Om 19.00 uur wordt een grote kaars aangestoken en worden de namen genoemd van de kinderen die we met elkaar herdenken. Na afloop is er bij Anafora een warm drankje en gelegenheid om na te praten.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via aanmelden@wereldlichtjesdaglr.nl door het opgeven van je naam, met hoeveel personen je komt, voor wie je een kaarsje wilt aansteken en of je wilt dat zijn of haar naam genoemd wordt.
Stuur voor informatie een mail naar info@wereldlichtjesdaglr.nl of kijk op www.wereldlichtjesdagleidscherijn.nl
Deelname is gratis.