Luisterlijn in corona-tijd

Amenti luisterlijn voor nabestaanden in corona-tijd

Een van de gevolgen van alle corona maatregelen is dat de laatste fase van iemands leven en het afscheid daarna heel anders verloopt dan mensen zich hadden voorgesteld.  We kennen allemaal de schrijnende verhalen van familie en mensen uit de verzorging over mensen die eenzaam op sterven liggen. Daarna worden nabestaanden ook nog  geconfronteerd met allerlei regels waardoor het afscheid en de uitvaart niet geregeld kunnen worden zoals ze dat zouden willen. Naast het verdriet om het verlies kan men hier in het rouwproces extra tegen aan lopen.

Luisterlijn

Je hart luchten bij iemand die zich een voorstelling kan maken van de situatie kan dan mogelijk helpen. Daarom hebben wij besloten om een luisterlijn op te zetten zolang de huidige maatregelen van kracht zijn.

Voor wie?

Wij luisteren naar iedereen die behoefte heeft om zijn of haar verhaal te doen als nabestaande: ouder, kind, kleinkind, oom of tante, maar ook een goede vriend of vriendin die bijvoorbeeld niet uit haar hoofd krijgt dat ze haar vriendin niet meer heeft kunnen zien en geen afscheid heeft kunnen nemen.

Wij merken dat de huidige situatie invloed heeft op het rouwproces. Als het kan helpen om hier als professional -wij kennen immers de situaties – iets in te kunnen doen, nl. luisteren, dan doen wij dat graag.

Hoe werkt het?

De luisterlijn van Amenti Uitvaartverzorging is elke maandag en vrijdag bereikbaar van 10.00 tot 12.00 uur op telefoonnummer: 06 – 1501 8361.

Bij drukte of als we merken dat we niet voldoende tijd en aandacht aan uw verhaal kunnen besteden, vragen we of we u op een later tijdstip terug kunnen te bellen.

Er zijn geen kosten aan verbonden.