Bloembericht als troost voor nabestaanden

We begrijpen allemaal de maatregelen die de overheid neemt tegen verdere verspreiding van het Coronavirus. Maar een van de meest pijnlijke gevolgen hiervan is dat nabestaanden hun gestorven dierbare in alle soberte moeten begraven of laten cremeren.

Onze dienstverlening

Ook onze dienstverlening is noodgedwongen teruggebracht tot een minimaal contact met de nabestaanden. We voelen ons onthand om niet letterlijk en figuurlijk ‘dichtbij’ te komen en optimaal tot steun te kunnen zijn.

Boeket van bloemberichten

Wij zijn echter maar tijdelijk tot steun, maar u, als familie, vriend, collega, buur of kennis kunt meer betekenen dan u op dit moment misschien denkt. Om dat medeleven toch zichtbaar te maken hebben wij een aanvullende dienstverlening opgezet: een boeket bloemberichten als troost voor nabestaanden. Een fors boeket van bloemen met kaartjes met persoonlijke boodschappen van al die mensen die anders aanwezig zouden zijn geweest bij de uitvaart. Zo bent u symbolisch toch aanwezig en tot troost!

Inlegvel in rouwkaart

Wij overleggen deze nieuwe dienstverlening altijd met de directe nabestaanden. Alleen als zij het een mooi idee vinden organiseren we dat. Met een inlegvel in de rouwkaart nodigen wij als uitvaartverzorger de mensen uit om een bloembericht te bestellen. Dat hoeft de familie niet zelf te doen. Op het inlegvel leggen we uit hoe het werkt. Wij zorgen dat de bloemen met de kaartjes in een vaas aanwezig zijn bij de uitvaart. De nabestaanden krijgen de vaas na afloop mee.
De bloemen vergaan, maar de berichten zullen de nabestaanden lang tot troost zijn!

Op het eerste bloembericht ontvingen we onderstaande reactie:

“We hebben louter positieve reacties gekregen op de prachtige bloemen en het idee.”
Dhr. Lijffijt, Utrecht

 

De bloemen worden vers van de veiling gehaald door onze vaste bloemist heinenjansen.