Begrafenis Leidsche Rijn

Is er in uw naaste omgeving iemand overleden? Of krijgt u op korte termijn te maken met een overlijden? Dan moet u een dierbaar iemand los gaan laten en uit handen geven. Dat is een emotionele en onzekere situatie. Ondanks alle gevoelens, die u misschien overvallen en die verwarrend kunnen zijn, wilt u wel de juiste beslissingen nemen voor een mooie en betekenisvolle begrafenis. Een afscheid waarin de overledene centraal staat en zijn of haar leven recht gedaan wordt.

Begrafenisonderneming Leidsche Rijn

Bij het regelen van de begrafenis wilt u graag die goede begeleiding van een begrafenisonderneming: betrokken, persoonlijk en professioneel. Amenti Uitvaartverzorging kunt u die begeleiding toevertrouwen. Opgericht in 1995 en sinds 2002 gevestigd in De Meern, een van de kernen van Leidsche Rijn.

Wij luisteren eerst naar uw verhaal en gaan dan samen met u en andere betrokkenen bespreken wat er geregeld moet worden voor de begrafenis. Dat is de praktische kant. Die kunt u gerust aan ons overlaten, maar dat hoeft niet. Ons aandeel in alle praktische kanten is zo groot of zo klein als u dat wenst. Wij volgen u in uw wensen en vullen aan waar wij denken dat dat zinvol is. Tegelijkertijd houden wij het overzicht. Zodat de begrafenis uiteindelijk verloopt zoals besproken is, volgens uw wensen en u zich helemaal kunt richten op het laatste afscheid van uw dierbare.

Begraafplaats Leidsche Rijn

Er is geen algemene begraafplaats in Leidsche Rijn. Er ligt hiervoor wel een plan bij de gemeente Utrecht, maar het lijkt er op dat er geen budget voor vrijgemaakt wordt om in Leidsche Rijn een begraafplaats aan te leggen waar iedereen begraven mag worden.

Er zijn vier begraafplaatsen in Leidsche Rijn, maar dit zijn ‘particuliere’ begraafplaatsen.
Zowel in Vleuten als De Meern is er een Protestantse begraafplaats en een RK begraafplaats.
Alleen leden van de betreffende kerk worden hier begraven.

Voor mensen die niet aan een kerk verbonden zijn is de meest dichtbij zijnde mogelijkheid om te begraven de algemene begraafplaats ’t Spijck in Harmelen. Deze ligt aan de Dorpeldijk en valt onder gemeente Woerden.

Begraafplaats Utrecht

Een andere mogelijkheid is begraven in Utrecht. Utrecht heeft vier (heel verschillende) algemene begraafplaatsen waar iedereen, ongeacht culturele of religieuze achtergrond, begraven kan worden. U heeft hier veel keus wat betreft locatie en sfeer.

lees meer…
Begrafenis Utrecht
Begrafenisverzorging